Как да рекламирам правилно в facebook.com


facebook

Преди няколко месеца бях направил експеримент с няколко кампании в facebook.com с което придобих известни наблюдения който реших да споделя с вас в този пост.

Сега под формата на въпроси и отговори ще се опитам да разясня най-накратко как да рекламираме правилно в facebook.com

Защо да рекламирам в facebook.com?

Facebook.com представлява една обикновена социална мрежа с над 200 милиона активни потребители.

При създаване на рекламно каре имаме възможност да  подберем най- подходящата рекламната аудитория  селектирана по град, държава, език, пол, интереси и хоби с това предимство си при правилно планиране и реализация на рекламната кампания може да отчетем и добра ефективност след края на кампанията.

Как да рекламирам  в facebook.com?

Имаме две възможности за реклама

1.Рекламиране на собствен сайт (Не е лош вариант )

2. Рекламиране на вече създадена фейсбук група или фен страница

Аз дълбоко препоръчвам вторият вариант защото:

При рекламиране на фейсбук група или страница ние популяризираме нашият бизнес между потребителите в фейсбук.

Ако потребителите се интересуват от нашият бизнес те се присъединяват към  вече създадената група или фен страница.

А съответно щом се интересуват и са станали фенове или членове на групата ,те са или ще бъдат наши клиенти.(може да използваме добрият стар трик за увеличаване на продажбите а тоест, изпращане на преференциални оферти или купони за намаление на  всички настоящи или бъдещи членове на групата или фенове на страницата )

Също така искам да подчертая че , не е нужно постоянно да  рекламираме (препоръчително е) за да имаме увеличение на феновете или членовете на групата. Веднъж щом потребител на фейсбук е станал фен или член и част от приятелите му стават наши фенове или членове.

Колко струва рекламата в facebook.com?

Facebook.com дава възможност за реклама със закупуване на кликове или импресии. Като ние определяме колко да платим за един клик или за 1000 импресии . Колкото повече плащаме  за клик или импресии толкова повече си гарантираме по- голям обем на показваемост и кликаемост на нашата реклама.

Ето и  допълнителна информация на страницата на фейсбук.ком


6 Отговори на “Как да рекламирам правилно в facebook.com”

  1. Цена на клик се определя от вас.Колкото е по висока, толкова повече показвания ще получите.

  2. Имам бюджет 100$ избирам да плащам 0.5 $ на клик това прави 200 клика или избирам по–голяма сума 1$ на клик това са 100 клика –нещо не схващам?

  3. Какво значи клик? Има ли общо с like или е просто хората които са видяли дадена страница без значение дали са я харесали ? Кой контролира това? Как можем да контролираме да не ни лъже фейсбук?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.